Mijaas

Familjesöndag

Publicerad 2014-11-30 21:12:53 i Allmänt,

Då är jag hemma och precis kollat klart på mitt Bones avsnitt och ska alldels straxt gå och lägga mig. Brukar ju alltid gå och lägga mig vid 21,30-22 tiden nu mera, haha!
 
Ikväll var det som sagt middag med min familj hemma hos mamse och papsen, jättegod mat och massvis med skratt. Det är så härligt att alls respektive går så bra ihop med alla, så blir inge obekvälmligheter. Vart massvis med bebismys med båda min syskonbarn och mamma och Lina fick känna lillans sparkar också, dem börjar bli rätt starka nu. 
Fick skjuts hem också va världens bästa pappa så hann hem till Bones. 
 
Imorgon är det förhoppningsvis jobb, har ju haft i ett par dagar lite sammandragningar som har börjat göra lite ont, annars känns dem bara men senaste dagarna gör det ont.. så släpper det inte ska jag nog ringa till Förlossningen och kolla med dem om jag ska komma in eller vad det kan vara. 
 
Nej nu blir det sängen! :) <3
 
 

Vecka 30!

Publicerad 2014-11-30 11:33:23 i Gravid,

Gravid vecka 30 – Bara tio veckor kvar! Barnet väger ca 1600 gram i vecka 30. Nu börjar det bli dags att boka in er på en föräldrakurs, fråga din barnmorska. 

 

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Hos barnmorskan/kontroller

Har ni fått inbjudan till föräldrakurs? Om inte, fråga barnmorskan! Hon kan informera dig om var, när och hur. De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på, antingen i mindre eller större grupper som träffas en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även diskutera ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer mm. Det brukar vara deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna.
Kurserna brukar vara populära så anmäl er i tid!

V. 15
 
v 20
V 25
V 30
 

Första advent!

Publicerad 2014-11-30 08:46:12 i Allmänt, Gravid,

God morgon! :)
 
Idag är det första advent och det ser ut att bli sol idag. Gick redan upp kl 7,30 imorse och tände massvis med ljus och kokade kaffe, gjorde även i ordning frukost till mig själv också. Älsklingen ska få sova ut idag så väcker in honom fören tidigast vid 10. Nu sitter och jag tittar på Dr phil och åter min frukost, ska städa lite idag tänkte jag innan vi ska iväg till mamsen på middag med resten av familjen :)
 
Igår var det fullrulle hela dagen från morgon till kväll, så somnade redan kl 22 igår, men vilken toppen lördag det blev!
Började med att mamsen och papsen kom hit och hjälpte oss som sagt med lillans rum och hänga upp saker på väggarna. När det var klart satt vi och prata om allt möjligt i soffan och åt lite lunch. Dem åkte sedan iväg vid 13 tiden och vi började göra oss i ordning och åkte in till stan. 
Älsklingen behövde ju gå till tandläkaren och fixa en tand, en lite bit av tanden hade gått av så det var lite irriterande. Så efter vi hade varit hos tandläkaren så gick vi runt lite i stan och kollade på kläder till jul/nyår och bebissaker. Jag hittade ingeting för jul/nyår men hittade däremot 3 par ny vinter skor, så nu kommer jag inte behöva köpa några skor på ett par år till vintern! :) 
 
Sen tog vi en promenad till hans restaurang där han jobbar och åt en lite tidiga middag. Maten var fantastik som alltid och alla hans kollegor är så snälla och söta, dem är även väldigt roliga så skrattar mycket när jag är där. 
När kom hem så var det dags att ta fram julpynt, så nu är stjärnan, stakarna och gradiner och dukar uppe. Det är faktikst ganska mycket julstämmning här hemma nu! 
 
Juste inte nog med att det är första advent idag, jag går även in i vecka 30 idag! :D<3 
Så nu är det endast 10 veckor kvar tills hon är i vår famn och vi blir en liten familj! 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela